Blog

The Catcher in the Rye

Keďže sa nám prebúdza príroda, i mne sa zachcelo čo-to pofotiť mimo mestského prostredia, to jest v niečom naturálnejšom.Viem, že vzhľadom k ročnému obdobiu by boli viac osožnejšie fotky pod kvitnúcimi a pučiacimi stromami, magnóliami a čerešňami, a hoci jar a všadeprítomný aspekt zobúdzania sa zbožňujem, neviem sa s tými kvietkovými fotkami až tak stotožniť. Nielen preto som si zvolila suchú vysokú trávu, ktorú pravdupovediac okukávam už niekoľko mesiacov, vždy pri príchode do jedného bratislavského nákupného centra. Bol to takisto jeden z mojich iks snov, a to nafotiť práve v tomto prostredi buď môj look, alebo ešte lepšie, nejaký ten fashion styling editoriál s modelkou (snáď niekedy inokedy). Ani nebolo nutné prehovárať pána fotografa, ktorý má v obľube zaujímavé a fotogenické miesta, takže bez prekážok mohli vzniknúť tieto obrázky.

Celohnedý outfit opäť dokázal vyvolať jemné úsmevy a poznámky, či idem chytať motýle alebo sa chystám na safari a ak sa k ním tiež prikloníte, to nechám na Vás :). Musím ale priznať, že hnedá farba mi bola ešte donedávna fakt vzdialená, ale môj vkus a estetika sa mení, a ani inšpirácia pochádzajúca z európskych ulíc ma v súčasnosti nenecháva veru ľahostajnou. Hnedá blúzka so širokými nafúknutými – puff rukávmi je veľmi príjemného materiálu a fakt sa vynikajúco nosí. Je vyrobená z lyocellu, ktorý Vám trošku predstavím, aby mal blog i náučný charakter. Lyocell je nový materiál, ktorý sa začal používať v roku 2018, je veľmi ľahký, vzdušný a ekologický. Predstavuje míľnik vo vývoji ekologicky udržateľných textílií a čo je super, je 100% biologicky odbúratelný. Fakt je mega pohodlný, hladký, jemný a mäkký na dotyk. Lyocell  je priedušný, odolný a pevný a vďaka jeho ochrane proti vlhkosti je aj antibakteriálny. Blúzka je eco-friendly resp. má označenie “sustainable” – udržateľná a verím, že to nie je len marketingový ťah, pretože ako som sa dočítala, vlákno sa totiž vyrába z bukovej či dubovej celulózy šetrným spôsobom k životnému prostrediu a nemal by obsahovať žiadné chemické látky.

A späť k stylingu; aby to nebolo až tak hnedé a monotónne (mne by to ale nevadilo :), outfit rozžiarili biele doplnky v podobe kabelky a topánok, ktoré žiaľ nie je zreteľne vidieť, keďže som musela udržiavať v tej húštine a vysokej tráve rovnováhu, a taký “final touch” dodala celému outfitu červená vo forme rúžu a laku na nechtoch, čím sa podľa mňa oživila aj celá foto. Ešte by som spomenula béžovú ako jednu z trendov tejto sezóny, vlastne jej všetky odtiene spolu s krémovou aj hnedou, ktoré možno kombinovať jedna báseň aj s rôznymi inými farbami (pre niekoho divná, no aktuálne dosť trendy kombo s neónmi !), avšak prím v tejto sezóne hrá monochromatický look, z čoho sa nesmierne teším. Ja dávam veru zelenú aj jednofarebným aj béžovým, hnedým outfitom, zloženým buď z kostýmu,alebo sukne, nohavíc, šortiek plus top, či košeľa, a na to cez plecia ležérne prehodený, v chladnejšom ráne oblečný trenčkot.. A čo Vy ?

Pekný deň prajem.

Petra

foto : Tom_Loft

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *