Blog

Spring is Coming

Keď som sa nedávno zamýšľala, ktoré ročné obdobie mám najradšej, v hlave som si vedela obhájiť, prečo je pekné leto, jeseň či zima. No pocitovo ma to ťahá len k jednému a tým je jar. Viem, je to asi klišé, keďže všetci o tom píšu a momentálne je táto téma veľmi populárna, ale ani ja nemôžem inak. Jar je u mňa konečne prebudenie sa z temnoty, zo zimy, z tmy.
Na prvom mieste, čo mám na tomto ročnom období rada je výrazné oteplenie sa, zvýšený výskyt slnečných lúčov a svetla, predĺžený deň a nemenej i všadeprítomné zazelenanie sa.
Podľa mňa je aj ten vzduch iný, aj celková atmosféra už spomenutého prebúdzania sa, a očakávania v niečo nové, čo len asi prinesie tento rok.
Na druhom mieste zbožňujem ľudí – na ulici, v električke, v meste a vlastne všade, kde sa vyskytujú; no najviac to, ako môžem očumovať rôzne kreácie a kto má čo na sebe oblečené.
Páčia sa mi najmä dievčatá, ženy, ako vyťahujú ľahšie kabáty, šaty, sukne, koženky, a holé členky. Mnohokrát vidieť, kto ako refreshol svoj šatník podľa najaktuálnejších trendov, kto sa k hlási k akej subkultúre, alebo kto to nerieši vôbec.Všetko je to pre mňa nesmierne príťažlivé a zároveň obrovským zdrojom inšpirácie, radosti a niekedy sú fakt momenty, kedy chcem daného človeka osloviť a povedať mu, že sa mi páči jeho štýl, alebo len nenápadne zistiť, kde zohnal daný kúsok. 🙂
V nedeľu, kedy sme si už mohli dovoliť zhodiť i zvrchníky, som sa zaodela aj ja trošku jarnejšie, hoci nie do kvetov, ale do čiernych šiat tzv. slip dress (známe a nosené v 90tych rokoch), s bordovým topom a zvonovými rukávmi. Pozostatkom zimy sú vysoké čižmy, ktorým sa ešte nechystám dať tak úplne zbohom. Strieborná ľadvinka, veľmi fotogenická a moja obľúbená opäť raz nesklamala a pekne sa vynímala na hrudi. V teplejších dňoch sa chystám bordovú vymeniť za biele tričko, našuchnúť jednoduché biele kedsky, či vansy alebo zvolím trošku grunge variant s károvanou košeľou okolo pása a martenskami. Aj keď len slovne, no môžete vidieť / čítať, že z jedného kúska – šiat, vieme vytvoriť tri rôzne štýly nositeľné na jar, ale i v lete. Taktiež máte podobný kúsok, ktorý možno kombinovať na viacero štýlov ? Ak hej, sem so všetkými ideami ! 🙂

Foto : @tina.szaboo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *